Föreningsnytt Nr 4 december 2023

Årets sista Föreningsnytt så passa på att anmäla er till våra roliga aktiviteter. Välkomna och vänta inte då det oftast är begränsat antal platser.

Följ oss på Facebook där vi skriver både före och efter en aktivitet eller annan viktig bra information https://www.facebook.com/astmaoallergiskovde

Plantera julgrupp eller binda/dekorera julkrans

Fredagen den 8 december kl 17 träffas vi på Blomsterlandet för att plantera julgrupp eller göra en krans. Vi håller på till kl 19 och Blomsterlandet bjuder på en lättare fika.

Ni får använda material, blommor mm till ett värde av 300 kr per person. Använder ni ytterligare material så bekostar var och en överskjutande kostnad. Har du en kruka eller dylikt att plantera julgruppen i så är det okey att ta med sig.

Ni betalar endast 150 kr. Anmälan senast den 3 december till Karola på 0768-119061.

Adventsfika

Söndagen den 10 december kl 14 bjuder vi på god adventsfika med t.ex. julmust, glögg, godis och lussekatter. Vi träffas och umgås samtidigt som vi fikar. Det är gratis men ni behöver anmäla er så vi vet hur mycket vi ska handla. Återkommer om lokal.

Anmäl er med namn, barnens ålder, eventuella allergier till Marie på marie.e.gothe@gmail.com eller 073-3303469.

Jumpyard

Söndagen den 14 januari kl 14 till k16 har vi bokat hopptid på Jumpyard Skövde.

Pris 100 kr per person och obligatoriska hoppstrumpor ingår i priset.

Var på plats senast kl 13.45 så alla hinner få strumpor och hänga av sig ytterkläderna och har man värdesaker att låsa in så finns det skåp men man måste ta med eget hänglås eller köpa på plats.

Anmäl er senast 10 januari till Håcan på hacan.lundqvist@icloud.com eller 0763-480049.

3-kamp på Loft Boule Lounge

Söndagen den 11 februari kl 14-17 är ni välkomna att testa ett nytt koncept på Lofts. Med boule, spin ladder och shuffleboard utförs utmaningarna genom att vi delas upp i lag och genom glädje och samarbete tävlar vi tillsammans.

Ingen åldersgräns så ta med barnen.
Pizza ingår i priset och vi äter mellan spelen.

Priset är vuxen 180 kr / person
barn 90 kr/ person.

Det finns 20 platser och sista anmälningsdag är den 9 januari till Mona på mona-sp@hotmail.com

Ingång vid Brödernas och detta ligger på bottenplanen. Eventuella allergier måste meddelas till mig vid bokning!

Årsmöte

Söndagen den 25 februari kl 15 har vi föreningens årsmöte. Vi summerar det gånga året och planerar inför 2024. Vi bjuder på god fika medan vi pratar. Återkommer om lokal och årsmöteshandlingar.

Vi vill gärna att ni anmäler er så vi vet hur mycket vi ska handla. Glöm inte meddela ev allergier till Marie på marie.e.gothe@gmail.com eller 073-3303469

Viktiga nätverk

Styrelsen ordnar många bra roliga aktiviteter för Er våra medlemmar som ”guldkorn i vardagen”.

Vi driver våra frågor i olika viktiga politiska nätverk.

Referensgruppen i Skövde är en förening för ca 15 olika funktionshinderföreningar. Vi har 4 möten per år och diskuterar allting som är aktuellt. Vi har en intressant föreläsare innan varje möte

Rådet för funktionshinderfrågor i Skövde är ett kommunalt Råd där vi är 5 personer som ihop med politiker framför våra frågor. Vi har möte 4 gånger per år och gör 2 studiebesök.

Utvecklingsdagar är ett exempel på samarbetet mellan Referensgruppen och Rådet i Skövde kommun.

SkaS Tillgänglighetsgrupp är ett samarbete mellan Referensgruppen och Skövdes sjukhus. Vi har haft 2 möten per år för att vara delaktig i samband med nybyggda lokaler.

Astma och allergiföreningen i Västra Götaland och Funktionsrätt i Västra Götaland är andra viktiga nätverk som vi finns representerade.

God Jul och Gott Nytt År
önskar styrelsen

Till toppen av sidan